Усвојен буџет за ову годину

„Буџет је милијарду и четрдесет милиона с тим да имамо одређена средства која се тичу комуналног предузећа , односно споразум који је претходно руководство потписало  на основу пореза и доприноса и који износи негде око 23 милиона“, рекао је након седнице председник Скупштине Томислав Рикановић.

„Када на крају године будемо подвукли црту, са свим пројектима у које буде инвестирала Светска банка и канцеларија Марка Благојевића, као и средствима која будемо добили од Дирекције за путеве Града Београда, видећемо да је стварни буџет око милијарду и петсто педесет милиона“, каже он.

 „Можемо рећи да смо задовољни буџетом и трудили смо се да сви Савети добију одговарајућа средства којима могу располагати.

Оно што посебно морам да истакнем, обзиром да је последња седница у овој години, јесте ретроспектива урађеног током 2017. године, па бих поменуо улицу Станислав Сремчевић Црни, за коју је издвојено 86 милиона динара. Такође бих се осврнуо и на обележавање 200 година цркве брвнаре у Вреоцима. Посебно желим да ставим акценат на то да је после 14 година једна турска компанија, један страни инвеститор дошао у нашу општину и за сада запослио око 300 људи, атоком 2018. биће упослено још толико.

У овој години обележили смо и 40 година установе културе, затим, посебно сам поносан на скупштинску одлуку да се врате стипендије за најистакнуије студенте  ГО Лазаревац и у овој години подељено је 50 стипендија.

Истакао бих и да је у септембру отворен Стоп Шоп парк, где је такође упослено 300 људи из наше општине.

Не смемо заборавити да смо уручили кључеве за 16 социјално угрожених породица   које су изгубиле кров над главом током поплава 2014. године, имали смо у овој години  изграђено 49 километара пута, 3,5 километара канализационе мреже,  6 километара водоводне мреже и том динамиком наставићемо и у 2018. години“, рекао је Рикановић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *