У ПЛАНУ jЗГРАДЊА ТjПСКjХ КУЋА ЗА СОЦjЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

Градска општина Лазаревац постигла jе договор са челним људима РБ „Колубара“ и ЕПС-а, о изградњи типских кућа намењених, не само породицама смештеним у Спорстком центру у Лазаревцу jош од маjских поплава, већ и другим социjално-угроженим породицама са териториjе оптине Лазаревац, саопштио jе заменик председника Градске општине Лазаревац Боjан Стевић, на седници Скупштине одржаноj у уторак.

„Ових дана бираjу се нове скупштине предузећа у оквиру ЕПС-а, а одмах по формирању нове скупштине у РБ „Колубара“ кренуће се у реализациjу овог проjекта, наравно уз сагласност надзорног одбора и директора ЕПС-а, како смо договорили са директором РБ „Колубара“ Милорадом Грчићем. „Колубара Проjект“ ће кренути у израду типских кућа површине од 25 до 40 метара квадратних, а куће ће се правити од материjала коjи остаjе од кућа након њихове експроприjациjе услед ширења копова“, рекао jе Стевић.

Од почетка реализациjе куће би требало да буду изграђене наjкасниjе за четрдесет дана. За први броj кућа, материjал ће обезбедити РБ „Колубара“, а „Колубара Грађевинар“ гвожђе и бетон. Задатак општине биће да земљиште коjе jе у њеном власништу инфраструктурно среди, односно да се обезбеде вода, струjа и канализациjа.

Стевић jе наjавио да ће у наредних петнаест дана људи смештени у СРЦ, коjих jе тренутно око 40, из тог простора бити исељени, уз опаску да међу њима има и оних коjи су запослни у jавним предузећима, конкретно Термоелектрани.

 Такође jе истакао да су у току преговори са Одбоjкашким Савезом Србиjе о донациjи паркета коjи би се заменио Спортском центру.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *