У Лазаревцу одборник штраjкуjе глађу

Око стотину педесет грађана, већином радника Колубара Услуга Лазаревац, окупило се у суботу испред зграде Скупштине општине. У згради већ други дан штраjкуjе глађу одборник у општинском парламенту Александар Дражић. Своjе захтеве писмено jе саопштио Скупштини ГО Лазаревац и предузећу Колубара Услуге.

„Први захтев jе враћање директног преноса Скупштине без изузетка, значи да се све седнице преносе, jер jе то основни постулат демократиjе, коjи они свесно урушаваjу из страха да опозициjа не износи своjе мишљење. Следећи захтев jе да се радницима предузећа за jавну и комуналну привреду исплате сва заостала дуговања, такође без било каквих оправдања од стране владаjућег конгломерата. Постоjе начини да се то уради, и они сами се хвале на сва уста да су способни да обезбеде инвестициjе, како су способни да уносе новац у нашу општину, како jе буџет за ову годину две милиjарде динара а имали смо материjал одлуке буџета за 2015. годину где то нигде не стоjи. j када то све узмемо у обзир, таj њихов приказ стања ствари у општини jасно jе да они имаjу могућност да то питање реше, дакле ствар jе добре воље. Следећи захтев коjи сам тражио и од кога нећу одустати jе да се све заостале зараде радницима Колубара-Услуга исплате у року од петнаест дана. Што се тиче исплате зарада радницима ЈКП – у року од тридесет дана. Затражио сам оставку директора Колубара-Услуге Драгана Јевтића, и свих чланова скупштине Колубара-Услуга jер су за две и по године фирму довели до понора. Фирма коjа jе пословала позитивно сада практично не функционише, у потпуном jе хаосу.“

На новинарско питање да ли jе ово његов политички наступ и захтев Александар Дражић jе био jасан да ово говори као грађанин и као одборник Скупштине Лазаревац. Нагласио jе да jе сам, без икакве подршке странке.

„Од штраjка глађу нећу одустати све док се не испуне сви услови, нема никаквих преговора са представницима власти, не у четири ока. Не веруjем ономе што су до сада обећавали , не веруjем у оно што изговараjу и према политичким неистомишљеницима, а све то говорим у контексту договора око функционисања како Скупштине, така и свих других органа власти у општини где одборници имаjу неки утицаj. Дакле, сваки вид комуникациjе и преговора са њима око испуњавања захтева може се догодити искључиво уз присуство медиjа, да се забележи свака њихова реч и свака моjа изговорена реч у вези са захтевима коjе сам упутио“ рекао jе Дражић.

Грађани су се, након окупљања испред зграде Скупштине општине упутили пред дирекциjу Колубара Услуга, где су договорили ново окупљање у понедељак у осам сати.

М.Миличевић

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *