У Лајковцу верификоване одлуке донете у току ванредног стања (ВИДЕО)

Данас је одржана 116. седница Већа општине Лајковац, а највећи број тачака односио се на период ванредног стања, док се неколико одлука односило на Скупштину општине која ће бити одржана у току наредне недеље.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић рекао је да је усвојена једна од значајнијих тачака коришћење сталне буџетске резерве. „Ми смо имали срећу да нисмо морали да користимо та средства, која су била опредељена за плаћање дезинфекције на територији општине Лајковац, а предузеће Хигијена Томић, које је обављало тај посао, своју услугу није наплатило“, рекао је Живковић.

Услуга вртића од 15. марта до 6. маја је била бесплатна, а рок је продужен до 1. јуна, тако да за овај период родитељи чија деца не иду у вртић не плаћају вртић.

Закупци пословног простора који је у власништву општине, ослобођени су плаћања закупнине ако нису обављали своју делатност у току ванредног стања, а неће се плаћати ни закуп грађевинског земљишта за тај период.

Усвојен је и Извештај о интервентном вододснабдевању на територији општине Лајковац за време ванредног стања, где је потрошња била велика, а Живковић истиче да је Колубара пружила помоћ у вододснабдевању појединих делова општине пијаћом водом, пре свега Јабучја.

Скупштина општине одржаће се 26. маја у сали биоскопа, последња у овом сазиву. Ребаланс буџета овог пута неће бити на дневном реду, већ ће сачекати нови скупштински сазив.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *