Скупштина општине Лазаревац усвојила буџет за 2022. годину

Дванаеста седница Скупштине општине Лазаревац одржана је данас у великој сали Центра за културу.

На дневном реду нашло се десет тачака, између осталог и одлука о буџету ГО Лазаревац за 2022. годину, који ће износити 1.059.245.938 динара. Поред текућих буџетских прихода одлуком о буџету се планирају додатни приходи буџетских корисника у износу од 23.177.370 динара, процењена пренета средства из претходних година у износу од 236.960.348 динара, као и неутрошена средства од донација помоћи у износу од 124.196.617 динара, што укупно износи 1.443.580.273 динара.

Председник општине Бојан Стевић говорио је о инвестицијама и инфраструктурним улагањима, али и о оним који се односе на решавање проблема водоснабдевања и паркинга на територији лазаревачке општине. Средства која се налазе на Одељењу за инвестиције и комуналну потрошњу су капитални пројекти и односе се на завршетак бушења три бунара на изворишту Пештан, израду техничке документације за замену 5,7 километара примарног цевовода од изворишта Пештан до фабрике за прераду пијаће воде код Диса, израду пројектно-техничке документације за изградњу улице Вука Караџића у дужини од 2,2, километара, истакао је Стевић. Такође, опредељена су средства за изградњу нове гараже у улици Дула Караклајића са 124 паркинг места.

Буџет је сличан ономе који је био за 2021. годину, нагласио је Бојан Синђелић, председник Скупштине општине Лазаревац и додао да је задовољан начином на који је расподељен.

Оставку на место члана Већа поднео је Александар Булатовић, док је за новог члана именована Јована Давидовац. Продужен је мандат Милану Платанићу, в.д. директора Јавног предузећа за изградњу Лазаревца и Марку Мијушковићу, в.д. директора Центра за културу Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *