Питања водоснабдевања и канализације кључна у наредном периоду (ВИДЕО)

Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић најавио је да ће у наредном периоду бити одржана седница Скупштине посвећена искључиво водоснабдевању, те да ће осим представника општине учествовати и представници Града Београда, Владе Србије, професори универзитета и други стручњаци компетентни за ово, тренутно, кључно питање за грађане општине Лазаревац.

Oн је додао да ће регионални систем „Стубо-Ровни“ у потпуности снабдевати водом јужни део општине Лазаревац.

„Наредних дана очекује нас посета градоначелника Зорана Радојичића, што ће бити прилика да разговарамо о могућностима снабдевања Лазаревца водом са изворишта Макиш“, рекао је Стевић.

Он је додао да су лоцирани велики губици у водосистему, а тренутно се ради уцртавање целокупне водоводне мреже преко ГИС-а.

У МЗ Велики Црљени 1800 домаћинстава добиће канализациону мрежу, о којој ће се старати ЈПКП Лазаревац, рекао је Стевић. Канализациону мрежу добиће и Колубарски трг и улица Момчила Павловића, а пројекат тренутно ради Дирекција за изградњу Града Београда, као и осам километара главног фекалног колектора.

Стевић је најавио и стављање у функцију Фабрике за прераду отпадних вода. Новим пројектом канализационе мреже обухваћени су и други делови Лазаревца, Шопић, Бели поток, Милетића крај, Црне баре, Горњи град, улица Војводе Путника итд.

На питање зашто су у застоју радови на гаражи испред ЕРЦ-а, он је објаснио да су каблови разлог …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *