Осам предузетника добило субвенције за самозапошљавање

„Са овим новцем конкурисали смо код Министарства за рад, запошљавање, социјална и брачка питања, а преко Националне службе за запошљавање и одобрена су средства у износу од  818. 000 динара.  На тај начин, осам људи који су конкурисали за средства, остварило је то право. Наша политика је била да помонемо да они који су храбри и кадри  да уђу у пројекат самозапошљавања и у 2018. години ћемо свакако одвојити средства у складу са буџетом, јер нам је циљ да незапосленост на територији  ГО Лазаревац буде што мања“, рекао је Синђелић.

Директор Националне слубе за запошљавање филијала Град  Београд  Добросав Марић   захвалио је општини Лазаревац на доброј сарадњи са овом службом  и истакао да је НСЗЗ  на територији Града Београда за запошљавање ове године определила преко 90 милиона динара за тај програм.

„Следеће гоине биће увећана средства за самозапошљавање. На територији града Београда у овој години служба је кроз разне мере обезбедила подстицаје од преко 920 милиона динара“, рекао је Марић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *