Одржана седница Скупштине регионалног предузећа „ЕКО Тамнава“

Девета ванредна седница Скупштине регионалног предузећа „ЕКО Тамнава“ одржана је у великој сали општине Лазаревац крајем прошле недеље на којој је усвојена Информација о реализацији пројектних активности везаних за изградњу депоније смећа у Каленићу која ће се наставити након добијања свих дозвола.

Директор регионалног предузећа „ЕКО Тамнава“ Зоран Петровић рекао је да је пројекат, у коме је укључено десет општина и град Ваљево, од регионалног значаја.  За комплетан пројекат потребне су три грађевинске дозволе, а за сада је од локалне самоуправе Уба добијена прва.

Председник Скупштине регионалног предузећа „ЕКО Тамнава“ Ђорђе Максимовић истакао је да је добијена грађевинска дозвола за приступну саобраћајницу и комплетну инфраструктуру. „Други корак је добијање посебне грађевинске дозволе коју би требало да исходујемо од министарства до краја августа, а она је потребна за извођење припремних радова на самом телу депоније. Грађевинска дозвола која је везана за тело депоније, последња је од грађевинских дозвола и њу ћемо добити до краја године“, објаснио је Максимовић.

Ове три дозволе потребне су како би се испунили услови да Министарство заштите животне средине обезбеди средства од 560 милиона динара, колико је потребно за све активности да се до краја године распише јавна набавка, како би већ почетком следеће године почело извођење радова на приступној саобраћајници и почели припремни радови на телу депоније.

Очекује се да ће пројекат у потпуности бити завршен и почети са радом до почетка 2021. године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *