Одржана 23. седница Скупштине општине Лазаревац

На 23. седници Скупштине општине Лазаревац одборници су, поред усвајања завршног рачуна буџета општине Лазаревац за 2018. годину, дали сагласност и на први ребаланс програма пословања Јавног предузећа за комуналну привреду „Лазаревац“ за 2019. годину.

Усвојен је и финансијски извештај Јавног предузећа за изградњу Лазаревца и дата сагласност на одлуку овог предузећа о расподели добити за протеклу годину.

Председник Скупштине општине Лазаревац Томислав Рикановић рекао је да је за ЈПКП „Лазаревац“ ове године планирана куповина једне смећарке чија је цена између 14 и 15 милиона динара. „Нађен је и начин да се превазиђу проблеми који се тичу породиља које су запослене у овом предузећу и њима ће ретроактивно од 1. јуна 2018. године бити исплаћен износ од око 25.000 динара на месечном нивоу, што до сада није био случај“, рекао је Рикановић.

Након свечане седнице скупштине која се сваке године одржава на Видовдан у јулу се очекује и седница на којој ће се на дневном реду наћи и ребаланс буџета и враћање појединих надлежности општини Лазаревац.

И овога пута седници нису присуствовали одборници Одборничке групе „Лазаревац-Наша кућа“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *