Одржан састанак Сектора за ванредне ситуације у Лазаревцу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас на годишњем састанку руководилаца Сектора за ванредне ситуације у Лазаревцу, да ће Министарство унутрашњих послова током ове године наставити са јачањем капацитета ватрогасно – спасилачких јединица кроз набавку нове опреме и возила и запошљавање нових ватрогасаца.

„Новина у нашим плановима за ову годину биће обнављање ватрогасних станица и то ће нам бити један од приоритета. Ми смо прошле године набавили 14 нових ватрогасно – спасилачких возила и са њиховом набавком ћемо наставити и у овој години. Наш циљ је да до краја следеће године Сектор за ванредне ситуације располаже са укупно 106 нових возила“ рекао је министар Стефановић.

Он је подсетио да је Сектор добио нове радне униформе током 2018.,  и да ће у овој години добити нове заштитне униформе.    

„Наш посао је да ватрогасци буду максимално обучени и опремљени и да то буде најбоља могућа опрема. Такође, поред 157 ватрогасаца-спасилаца који су примљени у Сектор прошле године, за ову годину у плану је пријем још 200 нових ватрогасаца, јер желимо да имамо адекватан број људи како би могли да се успешно ухватимо у коштац са свим изазовима“ рекао је Стефановић.

Стефановић је подсетио да је у 2018. години преданим радом ватрогасаца-спасилаца спасено 1.265 људи у Србији и поновио је да је поносан на ватрогасца Немању Радосављевића и полицајца Милоша Милошевића, које је недавно председник Србије одликовао медаљама за храброст.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *