Одборници усвојили одлуку о извршењу буџета за првих девет месеци ове године

На одржаној 28. седници Скупштине општине Лазаревац одборници су усвојили предлог Одлуке о измени Одлуке о буџету општине за 2019. годину, Извештај о извршењу буџета за период  од 1. јануара до 30. септембра 2019. године, предлог Пословника Скупштине општине Лазаревац, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинској управи, затим Одлуке о задовољавању потреба и интереса грађана у области спорта, као и програм чишћења снега и леда у зимском периоду 2019/2020. године.

Када се ставе у однос остварени приходи, расходи и издаци, остварен је суфицит од 116.783.637 динара, рекао је Душан Марковић, начелник општинске Управе.

Укупни текући приходи планирани су у износу 1,2 милијарде динара, а за првих девет месеци остварени у износу око 884 милиона динара, што је оставрење од 73,53%. Укупни расходи за период јануар-спетембар  2019. године планирани су у износу од  1,6 милијари, а извршени су у износу од 934 милиона, што је извршење од 56,60%.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић подсетио је да ће Влада Републике Србије финансирати изградњу водоводне мреже у јужном делу лазаревачке општине, од Жупањца до Брајковца, као и да је у току израда техничке документације.

Седници нису присуствовали одборници Демократске странке, док је Група грађана „Лазаревац – Наша кућа“ због изостанка телевизијског преноса напустила седницу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *