Никола Никодиjевић у посети Лазаревцу

“Ово што се данас ради у Лазаревцу су капитални послови. Срећан сам што чуjем да у нашим предузећима има стручних људи, коjи могу да изводе овако компликоване радове коjе смо до сада давали подизвођачима. Лазаревац jе специфичан у односу на све остале београдске општине, због важности “Колубаре” за енергетску стабилност и Београда и Србиjе. Овде постоjи проблем са већом количином загађења ваздуха, као и са условима рада у руднику. Због тога као компензациjу, грађанима Лазаревца треба да буду обезбеђени наjбољи могући услови за живот.”, рекао jе председник Скупштине града Београда у посети Улици 1300 каплара.

“jзузетно су кратки рокови. Ја сам задовољан динамиком радова. Од 15. августа посао ће преузети “Путеви Србиjе”. Ми ћемо рокове испоштовати, а одмах након тога крећемо у другу инвестициjу, а то jе довођење воде из Бараjева у Араповац. Уколико буде довољно новца, мештани Араповца ће добити воду до краjа године.”, истакао jе Милисав Крстовић, директор ЈПКП Лазаревац.

Потом jе гост из Београда заjедно са председником општине Лазаревац обишао и лазаревачки водовод.

“Веома сам задовољан овим што сам данас овде видео, чак неке ствари и превазилазе моjа очекивања. Квалитет воде jе на изузетном нивоу. Можда не знате, али ретка jе привилегиjа данас у свету имати пиjаћу воду.” истакао jе Никодиjевић.

Град Београд и општина Лазаревац ће jедан део водовода- у Степоjевцу и Врбовну заjеднички финансирати.

“Град Београд jе заиста велику своту новца уложио за водовод од Липовице до Степоjевца, негде око 300 000 000 динара. Ми смо веома захвални и задовољни сарадњом са градом. За изградњу секундарне мреже издвоjили су jош 100 000 000, а општина Лазаревац око 60 000 000 динара. То показуjе да град Београд мисли и на периферне општине. Град jе обећао да ће издвоjити и око 70 000 000 за водовод у североисточном делу општине, то jест за изградњу резервоара од Бараjева до Пркосаве, а до сада су њихова обећања увек била испуњена.”, истакао jе председник општине Лазаревац Драган Алимпиjевић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *