Не могу да опростим ни себи ни Грађевинару што Карађорђева није завршена

Он је рекао да је општина имала могућности да раскине уговор са Грађевинаром о извођењу радова у главној улици, али да ипак није.

„Имали смо могућност да раскинемо уговор са њима, али то би био лошији потез него што су наставили овако траљаво да раде, јер тада један број људи вероватно не би могао да заради средства за живот и своју породицу“, рекао је председник Алимпијевић.

Он је још једном подвукао да се превише споро ради и да је улица требало већ да буде завршена, те да се и Нова Година прослави у новој уређеној улици у којој се налазе две фонтане и споменик Кнезу Лазару. „Надам се да ће идуће године бити готова“, закључио је председник и додао да  је имао састанак са директором „Грађевинара“, а о томе шта су том приликом разговарали, председник Алимпијевић није желео да говори.

Да подсетимо, реконструкциjа Карађорђеве улице се изводи у оквиру програма из 2011. године, а на основу кредита у износу од 223 милиона динара (2 милиона евра) коjи jе тада општина Лазаревац узела код банке „Интеса“, за више пројеката.

Проjектом jе предвиђено да се у Карађорђевоj улици налазе две фонтане, трг у централном делу, а рок коjи извођач радова „Колубара Грађевинар“ има за поплочавање улице jе 120 дана“, стоjи у званичноj изjави директора из 2012 године. Иако jе првобитно било предвиђено да вредност инвестициjе буде 41 милиона динара колико jе обезбеђено из кредита, та цифра jе далеко премашена jер jе донета одлука да се уместо гранита, поплочавање изврши браjковачким каменом, коjи jе три пута скупљи. Према проjекту коjи jе урадио институт  „Кирило Савић“ из Београда, за модернизациjу пешачке зоне, биће утрошено преко 4000 метара квадратних наjквалитетниjег камена из Браjковца. Завршетак свих радова био jе планиран jе за краj 2013. године.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *