Начелник општине Сребреница Младен Грујичић посетио Лазаревац

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић са својим сарадницима посетио је ГО Лазаревац, а теме разговора биле су будући заједнички пројекти, сарадња из области економије, културе, спорта и образовања, размена ученика и студената.

Захваљујући закону који је усвојен у Дому Народне скупштине Републике Србије, а који омогућава међуопштинску и међупограничну сарадњу између две јединице локалних самоуправа, представници општине Сребреница посетили су Лазаревац и разговарали о сарадњи, рекао је председник општине Лазаревац Бојан Стевић.

Велики број грађана Сребренице живи у Лазаревцу, што је такође један од мотива посете. „Оно што је била трагедија за Сребреницу јесте што су је водили људи који нису признавали ни Републику Српску, ни Србију, па ни општине и градове у Србији, тако да нису имали никакву комуникацију. Ми смо у овом мандату успоставили контакте са скоро свим општинама и градовима у Србији, Републици Српској, Федерацији, иностранству и покушавамо везу да учврстимо“, рекао је Грујичић и нагласио да је Србија дала огромна средства Сребреници која су је препородила.

Он је додао да је Сребреница богата општина, са природним богатствима и великим културно-историјским наслеђем, али да привредни и туристички потенцијали још увек нису максимално искоришћени због политике која је Сребреницу одувек вукла уназад и која Србе представља као геноцидан народ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *