Министар Момировић обишао радова на изградњи комуналне инфраструктуре у Лазаревцу (ВИДЕО)

У наредним годинама омогућићемо да до сваке куће дође асфалтиран пут, али оно што је још важније завршићемо еколошке пројекте попут овог у Лазаревцу и изградити канализациону инфраструктуру и постројења за пречишћавање отпадних вода како би обезбедили квалитетнији живот грађанима, истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у Лазаревцу, са председником општине Бојаном Стевићем.

,,У овим тешким околностима када сви заустављају инвестиције и гледају у неизвесну будућност наше опредељење је да све инвестиције приведемо крају и људима омогућимо квалитетнији живот, веће плате и пензије. Драго ми је да сам у Лазаревцу, у месној заједници Шушњар, која је трећа локација у Лазаревцу коју смо отвoрили за радове. У Лазаревцу Влада Републике Србије гради укупно 80 километара канализационе инфраструктуре, а поред тога градимо и локалне путеве”, изјавио је Момировић.

Момировић је поручио грађанима да имају поверење у политику Владе Републике Србије, а нарочито у председника Републике Србије Александра Вучића, додајући да се неће одустати од инвестиција и заштите националног достојанства. Министар Момировић је том приликом подвукао да се неће одустати од борбе за бољи живот грађана.

Радови на изградњи канализационе мреже у оквиру пројекта „Чиста Србија“ у општини Лазаревац и на локацији Велики Црљени одвијају се планираном динамиком у складу са временским условима и захтевима на терену. До сада је у општини Лазаревац изграђено 8.680,39 метара потпуно нове канализационе мреже, док је на локацији Велики Црљени изграђено 4.518,9 метара канализационе мреже.

,,На територији општине Лазаревац обухваћено је скоро девет месних заједница које су антиципирале у пројекту „Чиста Србија“. Преко 3.500 хиљаде домаћинстава у ових девет месних заједница добиће канализациону мрежу, а гради се и главни фекални колектор у дужини од 5,7 километара. Такође, захвалнсот министру за путну инфраструктуру која се тренутно гради у општини Лазаревац” рекао је Бојан Стевић, председник општине Лазаревац.

У општини Лазаревац планирана је изградња 25.052,88. метара канализационе мреже и једно постројење за прераду отпадних вода које ће обухватити 40.000 становника. Такође, у оквиру пројекта „Чиста Србија“, у насељу Велики Црљени биће изграђено 52.597,59 метара канализационе мреже, као и постројење за прераду отпадних вода које ће обухватити 20.000 становника.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *