Министар Гашић разговарао са мештанима Јунковца (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је Јунковац код Лазаревца и разговарао са мештанима о последицама поплава, као и о надокнади настале штете.

„Ово је наша обавеза према грађанима Србије да оно што можемо да помогнемо, помогнемо. Донета је одлука на седници Владе и мислим да су одређена средства локалним самоуправама за санирање последица поплава тамо где смо их имали. Хајде да видимо како можемо да решимо проблеме и да ваша деца могу безбедно да иду од куће до школе и да више никада немате поплаве као што сте нарочито имали ова два пута“, поручио је министар грађанима.

Осим министра Гашића, у Дому културе Месне заједнице Јунковац присуствовали су и државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Бојан Стевић председник општине Лазаревац, Горан Пузовић директор ЈВП „Србијаводе“, Лука Чаушић в. д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације, као и представници „Београд Вода“ и „Колубаре“.

„Када видите комшију да је сипао приколицу ђубрета или бацио веш машину у реку, тог тренутка пријавите комуналној инспекцији или полицији, па ће полиција да пријави. Нећемо да чекамо три недеље да ли ће опет да буде кише. Помоћи ће нам и људи из „Колубаре“, нагласио је министар говорећи о хитности да се крене у реализацију решавања проблема насталих након поплава.

Министар је подсетио да су припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а имали на хиљаде интервенција и да и даље раде, да су увек ту за своје грађане.

ВИДЕО:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *