Лазаревац од 1. новембра приградска општина

На 26. седници Скупштине општине Лазаревац одборници су усвојили све три тачке колико их је и било на дневном реду. Усвојени су предлог Oдлуке о промени Статута ГО Лазаревац, извештај о извршењу буџета ГО Лазаревац за период од 1. јануара до 30. јуна и извештај о раду Првог приградског позоришта за прошлу годину.

Лазаревац ће убудуће имати статус приградске општине, а нови Статут ће почети да се примењује од 1. новембра. Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић истакао је да Лазаревац овим статутом добија бројне погодности. „Одлуком градоначелника добили смо отуђење јавног грађевинског земљишта за потребе изградње индустријске зоне и инвеститоре. Добили смо озакоњење објеката до 3.000 квадрата, издавање грађевинских дозвола до 5.000 квадрата и озакоњење грађевинских објеката до 3.000 квадрата. То аутоматски значи да ће се новац од тих накнада слити у буџет општине Лазаревац, а самим тим имаћемо више новца за инфраструктурне и остале радове“, рекао је Стевић и нагласио да ће убудуће за уређење тргова и називе улица бити надлежна Скупштина општине Лазаревац, што до сада није био случај.

Укупни текући приходи планирани су у износу од 1.202.192.452 динара, а у извештајном периоду од шест месеци остварени су од 607.978.410 динара, што представља остварење од 50,57 одсто.

У извештају о раду Првог приградског позоришта директорка Ивана Недељковић је нагласила да је прошле године одиграно 129 представа сопствене продукције, што је 38 представа више у односу на 2017. годину.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *