Кров над главом за седам избеглих породица у Лајковцу

На овај начин трајно се решавају стамбени проблеми ових лица и њихових породица, избеглих са простора Републике Хрватске и Босне и Херцеговине.

Осим откупљених кућа у вредности од 9,5 хиљада евра, бесповратно су, у оквиру истог програма, добијена и средаства у вредности од 1,5 хиљада евра за куповину грађевинског и другог матријала за евентуалну адаптацију и реновирање откупљених кућа.

Поред званичних купаца и продаваца и представника Комесаријата, повереника за избеглице и миграције општине Лајковац  Живорада Шушњаревића, свечаном потписивању уговора присуствовао је и заменик председника општине  Ненад Џајић, који је избеглим лицима уручио кључеве откупљених кућа.

Општина Лајковац и Комесаријат на овај начин настављају  своју успешну  дугогодишњу сарадњу на стамбеном и материјалном збрињавању избеглих и интерно расељених лица  са простора република бгивше Југославије, а на путу је и добијање саагласноссти од Комесаријата за расписивање Јавног позива  за доделу још пет сеоских домаћинстава у оквиру истог Регионалног програма.

Након потписивања одговарајућих уговора и свечаног уручења кључева новим власницима кућа, процедура купопродаје окончана је одласком код јавног бележника у Убу .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *