Инвестиције у образовне установе у Лајковцу

У НОВИ ВРТИЋ ОД ЈЕСЕНИ

Пре неколико дана отпочели су радови на другој фази завршетка Предшколске установе „Лептирић“. Општина Лајковац, овај пројекат вредности 30 милиона динара, финансирала је заједно са Министарством привреде.

“Прва фаза подразумева израду котларнице која ће грејати нови објекат вртића и постављање ограде око новог дворишта у овој установи. Затим следе радови који се тичу канализационе мреже, путне инфраструктуре и уређење самог партера“, рекао је председник општине Лајковац Андрија Живковић.

Он је рекао да се нада да ће до краја маја бити завршен комплетан посао и да ће се на јесен малишани уселити у нови објекат, који је за око 400 квадрата већи од постојећег.

Oпштина Лајковац је ове године повећала и буџет за стипендије за студенте за 40 посто, тако да ће стипендије износити око 15.000 динара, а по први пут уведене су стипендије и за ђаке генерације.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛА

Током ове године очекује се и потпуна реконструкција средње школе у Лајковцу, затим основне школе у Бајевцу, а расписан је тендер за партерно уређење школе у Ратковцу, као и за решавање проблма са грејањем у Марковој Цркви.

„Ушли смо и у процес израде пројекта за фискултурну салу за ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју,  а све те инвестиције за 2018. годину прелазе цифру од 150 милиона динара које је оптшина одвојила за просвету, а наравно, део ће финансирати и Република Србија“, рекао је Живковић.

 Живковић је додао да очекује да у току ове године буде решен проблем амфитеатра у ОШ „Миле Дубљевић“.

 „У наредном периоду ћемо урадити пресек стања тог објекта, а када то урадимо знаћемо докле се стигло са тим амфитеатром, па се надам да ћемо већ од јесени кренути у реализацију тог објекта, како би га крајем године пустили у рад. На тај начин сви они догађаји који су везани за школу могу бити одржавани у том објекту“, каже Живковић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *