Интензивиране aктивности у МЗ Брајковац

„Отварањем шалтера поште у Брајковцу овим људима ће бити много лакше да плаћају своје рачуне, измирују обавезе, подижу новац и слично.  Обавили смо разговор са директором Поште Србије Миланом Кркобабићем и договорили смо се да се издвоје новчана средства како би се овде отворио нови шалтер поште који ће бити од изузетног значаја не само за мештане Брајковца већ и суседних месних заједница, Барзиловице, Трбушнице па чак и за комшије из Шутаца и Белановице“, каже Стевић.

Он је такође рекао да ће до 1. јуна у месној амбуланти сваке среде дежурати лекар  лазаревачког Дома здравља, а од јуна, дежурства ће се реализовати два пута недељно.

У наредним данима очекује се почетак изградње капеле у Брајковцу, најавио је Стевић. 

„Она је започета али је дуги низ година представљала проблем  јер су радови кренули без потребне документације. Сада је Колубара Пројект урадила пројекат, а ЈП Дирекција Лазаревац расписала тендер и добијен је извођач радова“.

Он је такође подсетио да када је у питању путна инфраструктура, акценат ће бити стављен на путни правац Дудовица- Чибутковица – Барзиловица, према Брајковцу, где ће се урадити појачано одржавање тог путног правца као и још два пута, од Јунковца до Араповца и од Зеока до Рудоваца.

Овом приликом најављена је и посета Министарке Зоране Михаиловић и директора предузећа Путеви Србије, који ће обићи поменуте регионалне путеве.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *