Главна тема седнице рад ЈПКП Лазаревац

На 11. седници Скупштине ГО Лазаревац, одржаној у Центру за културу Лазаревац, размотрено је пет тачака дневног реда.

Прве три тачке односиле су се на активности преузете у вези са стањем у Јавном предузећу за комуналну привреду Лазаревац. Одборници су дали сагласност на други ребаланс програма пословања ЈПКП Лазаревац. Наиме, опредељена су додатна средства за субвенције од оснивача намењене исплати стимулативних отпремнина и покрићу заосталих пореза и доприноса запосленима у предузећу. Директор ЈПКП Лазаревац Александар Ракић задовољан је што је у току процес решавања проблема који су нагомилани у протеклих десет година и нада се да ће предузеће доћи у оптимално стање.

Одборници су дали сагласност на посебан програм ЈПКП Лазаревац за 2021. годину о коришћењу средстава буџета ГО Лазаревац по основу субвенција. За плаћање обавеза по основу отпремнина опредељено је 94,1 милион динара, а за плаћање обавеза по основу пореза и доприноса за запослене опредељно је 470 милиона динара.

Ова седница ће ући у анале, истакао је председник Скупштине општине Лазаревац Бојан Синђелић, јер је ЈПКП Лазаревац било близу затварања и до тога да 700 људи остане без посла.

Захваљујући субвенцији биће повезан радни стаж од 2010. дo 31. дeцeмбрa 2014. гoдинe, а отпремнине је потписало 65 људи, нагласио је председник општине ГО Лазаревац Бојан Стевић. „Надам се да ће ових 65 радника, уз оне који ће прећи у друга јавна предузећа на територији наше општине, допринети стабилном функционисању ЈПКП Лазаревац, јер то предузеће мора да буде жила куцавица“, рекао је Стевић и додао да је општина овим потезом показала праву одговорност.

На седници су усвојене и последње две тачке које се односе на програм чишћења снега и леда са путева и улица на територији ГО Лазаревац, као и на програм рада Туристичке организације ГО Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *