Гасификација Лазаревца на дневном реду Скупштине – седница одложена

Седамнаеста седница Скупштине ГО Лазаревац која је требало да буде одржана данас, одложена је на предлог одборничких група СНС и СПС, који су одлагање тражили због додатних консултација.

Шеф одборничке групе ГГ „Лазаревац наша кућа“, Милан Ђорђевић, тражио је образложење за одлагање седнице. Под претпоставком да је разлог трећа тачка Дневног реда – Предлог Одлуке о доношењу Програма гасификације насељених места ГО Лазаревац о избору стратешког партнера и овлашћењу председника ГО Лазаревац.

„Имамо проблем са гашењем котлова у ТЕ „Колубара А“ у Великим Црљенима“, рекао је он у свом обраћању одборницима.

„Против тога се синдикат Колубаре и ЕПС-а жестоко бори. У тренутку када смо пре само месец дана успели да наметнемо да Влада Републике Србије да зелено светло и да Надзорни одбор ЕПС-а донесе одлуку да се прави термоелектрана од 350mW „Колубара Б“ у Каленићу. Она може да снабдева десет градова као што је Лазаревац“, рекао је Ђорђевић.

Он је рекао да је тачка која се односи на гасификацију била изненађење за одборнике ГГ „Наша кућа”, па је припремајући се за седницу изнео неколико података о којима би, како каже, одборници требало да размишљају до наредне седнице.

„Град Обреновац из ТЕ „Никола Тесла“ греје негде око 820 хиљада квадрата, град Лазаревац 390 хиљада квадрата. Ја бих као тачку дневног реда препоручио одговор на питање зашто је то тако и зашто Лазаревац није топлификацијом обухваћен у много већој мери“.

По Ђорђевићевим речима, дискутабилна је и цена грејања у Лазаревцу у односу на цене у Костолцу и Обреновцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *