Четврта седница Скупштине ГО Лазаревац – на помолу решење проблема ЈПКП

Четврта седница Скупштине ГО Лазаревац одржана је данас у великој сали Центра за културу Лазаревац. Одборници су најпре минутом ћутања одали почаст колеги Милоју Живановићу.

Дневни ред садржао је 15 тачака, као и 10 предлога о којима се одлучивало по скраћеном поступку. Донета је Одлука о завршном рачуну буџета ГО Лазаревац за 2019. годину, а усвојен је Извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године. На дневном реду били су и Извештаји о раду за 2019. годину јавних предузећа и установа.

Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић подсетио је да је буџет за лазаревачку општину био знатно већи у односу на претходне године, међутим због тренутне ситуације са коронавирусом, најпре је у марту смањен за 20 процената, а потом у септембру за додатних  десет. Због тога су редуковане јавне набавке и пројекти, како би се уштедело што више новца за текуће обавезе.

Међу тачкама дневног реда које су се односиле на Извештај о раду јавних предузећа и установа, одборници су дали сагласност на први ребаланс Програма пословања Јавног предузећа за комуналну привреду Лазаревац за 2020. годину. „Размишљало се о више ствари, али на крају смо се усагласили да ћемо ићи на комплет отплату пореског дуга и решавање проблема дуга према ЕПС-у, али је један од главних предуслова решавање проблема одређеног броја радника у ЈПКП Лазаревац“, рекао је Стевић.

На данашњој седници именовани су шефови одборничких група Скупштине општине Лазаревац. Шеф одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“ је Бојан Ђорђевић, СПС-Зелене предводиће Марко Мијушковић, док је шеф одборничке групе „Лазаревац – Наша кућа“ Милан Ђорђевић Ђокин.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *