Вече посвећено чају, стењу и камењу у Библиотеци „Димитрије Туцовић“

Библиотека „Димитрије Туцовић“ наставља са активностима у оквиру пројекта хортикултурних библиотека. Овога пута у сарадњи са Одредом извиђача „Златни компас“ у свечаној сали библиотеке у понедељак, 9. децембра са почетком у 18 часова биће одржано „Вече посвећено чају, стењу и камењу“.

У оквиру програма говориће чланови породице Петровић из села Паштрић код Мионице – Предраг Пеца Петровић, биолог и идејни творац музеја камења и стења и Ивана Петровић, мастер биологије, доктор пољопривредних наука и творац куће чаја.

„Реч је о једном студиозном, научном проучавању биљног света, уопште природе нашег краја. У томе учествује породично домачинство у коме су сви биолози, са врхунским научним звањима.“, истиче Јасмина Иванковић, директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“.

Публика ће имати прилику да чује нешто више о стењу, камењу и историјату тла нашег краја, а потом да дегустира и купи чајеве из домаћинства породице Петровић, рекао је Предраг Цветковић, заменик старешине Одреда извиђача „Златни компас“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *