Промовисана књига „Милутин Ранковић скулптор из Србије“

Промоција књиге на руском језику „Милутин Ранковић скулптор из Србије“ одржана је у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, која је уједно и издавач. Присутнима је представљено богато ликовно стваралаштво Ранковића о коме су у књизи писали познати руски историчари уметности, новинари и уметници.

Књига је најпре промовисана у Високопетровском манастиру у Москви, током недавног Ранковићевог боравка у Русији, где је одржао мастер час и том приликом добио признање „Благодарност за развијање руско-српских веза у обасти ликовне уметности” Сверуске организације професионалних уметника.

„Излажући током 35 година стекао сам доста пријатеља, излагао у иностранству и увек имам међународну сарадњу по питању размене уметности и излагања. Русија је једна од земаља са којом сарађујем, а ова књига је плод те сарадње“, рекао је Ранковић и подсетио да је Библиотека „Димитрије Туцовић“ пре две године издала још једну публикацију о његовом раду под називом „Слово о Милутину“.

На промоцији су, поред аутора, говорили директорка Библиотеке „Димитије Туцовић“ Јасмина Иванковић и Зоран Антонијевић из Удружења „Наше огњиште“. Књига је издата уз помоћ Савета за културу општине Лајковац, Српског академског друштва „Византија“, портала „Красота Балкана“, клуба „Ђуро Салај“, организације „Време младих“ из Москве и Међународног савеза колекционара из Москве.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *