Промоција збирке поезије „Иза свих тишина“ Сање Трифуновић Хибловић

Промоција збирке поезије „Иза свих тишина“ Сање Трифуновић Хибловић одржана је у библиотеци “Димитрије Туцовић” у Лазаревцу. О књизи су говорили Љиљана Пакић, професорка српског језика и Карло Астрахан, уредник програма у библиотеци „Милутин Бојић“. Поезију Сање Хибловић читала је професрока Пакић. 

Кроз разговор о овој збирци поезије гости су се дотакли и ауторкиног романа „Загрли себе и свој живот“ јер су ова два дела у суштини повезана и једно друго објашњавају и допуњују. „Ја у ствари пишем о себи, о својим личним искуствима и зато је то тако“, рекла је песникиња објашњавајући ту везу између свог лирског и прозног стваралаштва. 

Кроз разговор о стваралаштву Сање Трифуновић Хибловић дотакле су се теме писања поезије, лепоте лирског израза и неизбежних правила која је поставио чувени Богдан Поповић при стварању своје Антологије српског песништва. Дискусија се повела између гостију и публике, а након својеврсног интелектуалног изазова у виду пријатељске дебате, сви су промоцију напустили са неким новим сазнањима што и јесте суштински циљ сваког разговора о поезији. Поготово овако емотивној и дирљивој какву пише Сања Трифуновић Хибловић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *