Представљена књига „Песма срца и душе“ аутора Добривоја Гајића

Девета самостална збирка песама „Песма срца и душе“, аутора Добривоја Гајића, промовисана је у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац.

Први део књиге сачињен је од песама које описују љубав, људе који су заслужили да се вечно памте и жал за изгубљеним пријатељима. Гајић пише о личностима лазаревачког краја – хероју са Кошара Саши Иванковићу, лекарима хитне службе Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, недавно преминулом новинару др Милораду Ђоковићу, дружењу са песницима књижевног клуба „Димитрије Туцовић“, својој докторки Гордани Тодорчевић… Посебно се радује рођењу праунука Реље који је постао извор нове радости и инспирације.

Како сам истиче, многе песме представљају захвалност особама уз помоћ којих је наставио да пише, отргне се од учмалости и живот сагледа са ведрије стране.

Другу целину збирке чине путописи који су настали обиласком споменика српске културе. Описан је Зејтинлик, Црква светог Ђорђа на Опленцу, Ћеле кула, споменик Гвозденом пуку…

Поред аутора о књизи је говорио Бранко Станковић, рецензент и председник УСКОР-а. Поезију су читали Милован Иванковић, Катарина Бирчевић, Ана Живановић и Анастасија Пиштињат. Програм је водила Душица Живановић, док је за музички део био задужен Владан Живковић Жића.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *