Представа „Дејт“: Нова монодрама Сандре Силађев

Позоришна представа „Дејт“, нова ауторска монодрама глумице Сандре Силађев, биће одиграна у Центру за културу Лазаревац у петак, 24. децембра са почетком у 20 часова.

У овој представи, Сандра Силађев се налази у улози средовечне госпође и самохране мајке Оливере Живковић која је изашла на заказани љубавни састанак, међутим, њен „дејт“ се не појављује.

Оливера дакле чека. Кога и шта? Да ли ће сазнати резултате својих здравствених налаза? Хоће ли открити који је смисао брака и заклињања на вечну љубав? Како Оливера третира мајчинство и тумачи положај жене у данашњем друштву? Да ли ће схватити зашто је дужина хаљине и висина штикле обрнуто пропорционална јачини морала? Хоће ли сазнати да ли су кафићи прилагођени потребама особа са инвалидитетом? Да ли је свет сигурно место за тинејџерке? Да ли је боље бити плаћена или неплаћена домаћица? Како самохрана мајка у исто време и доји бебу и иде на посао?

Оливера се осећа као дама, уседелица, бабадевојка и распуштеница, чак и као удовица мада нико није умро. Слуђена је категоризацијама и чудним односима између љубавника у 21. веку. Сматра да не тражи много од живота, само и једноставно оно што сваки одрасли појединац жели за себе – да пронађе своју сродну душу. Има ли је за Оливеру на „овом целом свету“? Или бар на интернету?

Публика ће бити у прилици да прати ток Оливериних мисли, али и да помогне у одговорима на нека од ових питања.

НАПОМЕНА: Ова монодрама није за малолетне особе. Вулгарност и простачка реторика користе се као инструмент којим се приказују дупли стандарди наметнути, пре свега, женама.

Цена улазнице износи 800 динара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *