Позоришна сезона нема крај

Мај је био месец гостовања. „Наше позоришне представе „Чаруга“, „Дрита“ и „Истрајност“, учествовале су на фестивалима: Театар фест- Бања Лука, Јоакимови дани – Крагујевац, Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ који се ове године одржавао на Косову, после 28 година, а представом „Чаруга“, успешно се наш театар представио и пиротској публици“, каже Ивана Недељковић, директорка Пулс татара.

„Поносна сам на резултат који је постигла представа „Чаруга“, рађена у копродукцији са НП Лесковац, али сам срећна што је и представа „Дрита“, затворила овогодишњи „Јоаким Вујић“, на Косову. Стрепела сам како ће грачаничка публика прихватити „Дриту“. Овације смо доживели, а постоји велико интересовање да се текст Данице Николић Николић преведе на албански језик и изводи у НП Приштина – албанска драма. Само се надам да ће НП Приштина – српска драма у неком тренутку бити враћена у своју зграду у Приштини, али то је тема за неки други разговор. Аплауз којим је поздрављен ансамбл представе „Чаруга“ у Бања Луци, а потсетићу да је редитељ представе овај комад посветио српском народу, никада нисам доживела. Преко 20 година се бавим овим послом професионално, не памтим такав аплауз, верујте. Желим да истакнем да нам је подршку одласку у Бања Луку пружило наше СП „Ластра“. Важно је истаћи имена оних, који у овим тешким временима помажу културу и разумеју да наш театар додатно афирмише наш град“, додала је она.

У току лета, програми Пулс театра биће увршћени у програме културног лета, манифестације коју традиционално организује Центар за културу. Неколико изложби и књижевних трибина које треба позоришне ствараоце да прикажу и у неком другом светлу, поред наших позоришних програма, чиниће наше програме ове манифестације. Такође, средином јула на репертоару ће бити и премијерно изведена нова представа- драмски текст „ Епитаф“ Доре Делбјанко, у режији Ксеније Крнајски.

„Учествоваћемо и у програмима ван нашег града. Радујемо се сусретима са најмлађим обреновчанима токим јула и августа. Чека нас и учешће на „Барском Љетопису“ у Црној Гори са позоришним представама „Дрита“ и „Ујка Вања“, потом припреме за Фестивал хумора за децу, премијера „Алисе“ а у том је и почетак сезоне. А ми нашу нисмо ни завршавали….“, наводи Ивана Недељковић.

ППП је на конкурсима Секретаријата за културу Града Београда за програмске активности обезбедило значајна средства, па ће у вези са тим гледаоци до краја године моћи да погледају и премијеру мелодраме везану за живот Едит Пјаф, представу „Ванредно стање“, као и две нове дечје представе.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *