Премијера Пулс театра – „Пост квартет“

Представу је режирао Милан Мађарев, уз музичку подршку Ведрана Вучића, а у представи играју Јелена Цвијетић, Маја Софронијевић и Ивана Недељковић. Говори о жени која се буди након коме, савладава простор у коме се налази и побеђује своју болсет.

„Пост квартет“ је представа доминантно плесног карактера, а директорка Пулс театра, глумица Ивана Недељковић истиче да јој је изузетно драго што је баш оваква представа на репертоару лазаревачког позоришта.

„Ова представа показује да, бити глумац, не значи само интерпретирати некакав текст, јер није само глас изражајно средство глумца, већ и покрет, тело, као и комплетна енергија коју глумац носи. Ја бих је могла назвати кореодрамом. Глумице Јелена Цвијетић и Маја Софронијевић су, неколико месеци уназад, врло предано вежбале са нашом кореографкињом Ирином Митровић. Оне су и своја тела довеле до савршенства, као и покрет, који је претежно доминантан у овој представи“, каже она.

Недељковићева истиче да је пројекат урађен са нула динара, јер ове године позориште нема опредељен буџет за продукцију. „Мађарев и Вучић су практично дошли по препоруци, захваљујући нашем добром искуству са колегама. Пројекат је био већ “склопљен“ у њиховој глави, а настао је као последица различитих радионица“, рекла је она.

Камерно гледалиште било је испуњено до последњег места, те због великог интересовања, заказано је извођење и 31. августа, као и у септембру за госте Фестивала хумора за децу. Играће се 12. и 29. септембра.

Представа „Пост квартет“ позвана је да учествује на Фестивалу у Скопљу „Панфиз“, који се одржава почетком октобра, незванично је најавила Ивана Недељковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *