Песничко трагање за лепотом

У збирци „Трагање за лепотом“ објављене су песме обичних људи, различитог старосног доба, различитих професија и интересовања које повезује љубав према лепој речи и поезији. Двадесет аутора у зборнику представило је своје одабране стихове, а међу њима су се нашле и три првонаграђене песме са Међународног фестивала српских вина у Лазаревцу 2017. године. Промоција је одржана у лазаревачкој Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

Члан књижевног клуба „Димитрије Туцовић“ Петар Саша Мандић је рекао: „Наш клуб постоји од 1973. године, а кроз њега је до сада прошло преко стотину чланова који су писали. Овом приликом представили смо нашу тринаесту збирку ‘Трагање за лепотом’, где је заступљен већи број наших песника“.

Чланови књижевног клуба „Димитрије Туцовић“ током године учествују у бројним програмима и на књижевним скуповима, а одличну сарадњу имају и са клубовима широм Србије. План је да у овој години сами организују манифестацију „Видовдански сусрети“, која ће се реализовати поводом дана ГО Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *