Отворена изложба „Портрети патријарха Павла“

Изложба портрета почившег патријарха Павла, аутора Хаџи Марка Вујичића, дугогодишњег уредника фотографије „Православља“, новинa Српске патријаршије и фоторепортера франкфуртских „Вести“, који је кроз низ година пратио активности блаженопочившег Патријарха српског Павла, отворена је у лазаревачкој Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

На изложби је представљено 33 портрета које је Вујичић снимио у Србији и дијаспори.

Хаџи Марко Вујичић дипломирао је на Православном богословском факултету у Београду 2008, члан је Удружења новинара Србије. До сада је имао више самосталних и заједничких изложби фотографија, важи за једног од значајнијих хроничара живота блаженопочившег Патријарха српског Павла.

Од Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године добио је златну медаљу краља Петра I Карађорђевића, златну медаљу регента Александра Карађорђевића, медаљу војводе Степе Степановића. Од Његове Светости Патријарха васељенског Г. Вартоломеја добио је медаљу Васељенске Патријаршије „Апостол мира, љубави и наде“.

Излагао је у Прагу поводом 50 година аутокефалности Чешке православне цркве, 2006. године у Руском културном центру, а илустровао је више стручних књига, монографија, споменица и шематизама епархија Српске православне цркве.

Изложба ће бити отворена до 1. децембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *