МШ „Марко Тајчевић“ угостила Александру Нинковић Ташић

Свети Роман Мелод слава је Музичке школе „Марко Тајчевић“ која ће бити обележена 14. октобра. Тим поводом, у оквиру програма „Наши духовни путокази“ одржано је предавање Александре Нинковић Ташић, председнице Образовно-истраживачког друштва „Михајло Пупин“.

Ученицима МШ „Марко Тајчевић“ представљен је лик и дело Михајла Пупина, Николе Тесле и Милутина Миланковића. Сазнали су како је Пупин без знања енглеског језика посетио Америку, како се кроз живот иде без пријатеља, познаника и новца, која им је била омиљена епска народна песма, шта су причали о Марку Краљевићу и бројне друге занимљивости.

„Они су оставили траг о свом детињству, одрастању и невероватно је то што никада нису спомињали успех који су постигли, већ само доброту која их је водила кроз живот“, рекла је Александра Нинковић Ташић, ауторка Пупиновог виртуелног музеја која је написала више научних радова, велики број чланака и фељтона. Годинама се бави прикупљањем архивског материјала који се односи на афирмацију личности Михајла Пупина, али и на велико поље историје српске науке.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *