Књижевник Владимир Пиштало промовисао две књиге у лазаревачкој библиотеци

Књижевник Владимир Пиштало, један од најзначајнијих савремених српских писаца, пред лазаревачком публиком представио је своја два дела – „Сунце овог дана – Писмо Андрићу“ и „Значење џокера“. Промоција је одржана у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ , а поред аутора, о књигама је говорио и Милета Аћимовић Ивков.

„Роман ‘Сунце овог дана – Писмо Андрићу’ представља дубинско читање целог Андрићевог дела, са освртом на оне теме које су живе и које нас се тичу – љубав, старење, интелектуална независност или емотивност. Друга књига ‘Значење џокера’ је најновија збирка есеја који су уједињени темом смеха и ту је тридесет година мог есејистичког рада. Наиме, Џокер није само смех, него је и улога неочекиваног у животу. Често имамо утисак да су игре нашег живота напаковане у картама, а онда одједном дође џокер и ствари се промене“, рекао је аутор о књигама које је објавила Издавачка кућа „Агора“.

Пиштало је аутор више књига прозе, збирки прича и романа који су преведени на неколико светских језика. Добитник је престижне НИН-ове награде за роман „Тесла, портрет међу маскама“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *