Изложба карикатура Ненада Карића

Изложба карикатура и логотипа „Ово ништа не ваља!“ аутора Ненада Карића из Лазаревца приказана је у Библиотеци „Димитрије Туцовић“. Збирка ликовног и писаног стваралаштва настајала је у протеклих 25 година, а радови оплемењени хумором и маштом говоре истину о свету у коме живимо.

Иако је по професији електричар запослен у РБ „Колубара“, Карићев таленат за цртање карикатура и логотипа је неспоран. О томе говоре освојене награде и радови објављивани у домаћој штампи, али и у католозима и књигама у Белгији, Украјини, Италији, Турској, Јапану, Кипру…

„У ову уметност увео ме је карикатуриста Милан Поп Новаков. Једном приликом када је гледао моје радове рекао је ‘Ово ништа не ваља!’, не у цртачком, већ у идејном смислу. Тада ме је посаветовао да не би требало да се играм са стварима као што су болест, вера, националност. Моји радови су универзални, а теме којима се бавим увек актуелне“, рекао је Ненад Карић.

Изложба се у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ приказује до 6. марта, након чега ће бити постављена у Центру за културу Лазаревац до 15. марта.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *