Изложба фотографија „Агресија у 78 слика“ представљена у Центру за културу Лазаревац

Културни центар Чукарица у сарадњи са Библиотеком „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца и Центром за културу Лазаревац организовао је изложбу фотографија „Агресија у 78 слика“ која сведочи о бомбардовању и страховитој НАТО агресији која је задесила Србију од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

Највише фотографија оком објектива забележио је фото-репортер београдских „Вечерњих новости“ Зоран Јовановић Мачак, док су остатак бруталног напада фотографисале његове колеге – Матија Коковић, Милош Цветковић, Горан Шљивић, Драган Миловановић, Алекса Станковић, Игор Марковић, Никола Фифић, као и Раде Прелић, фото-репортер Танјуга.

Ова фотографије треба не само да се виде, већ да се и памте, рекао је Душан Миловановић, новинар и уредник изложбе. Миловановић истиче да су оне сведочанство цивилног страдања, јер на њима нису војни објекти, већ бомбардоване школе, путеви, пруге, гробља, манастири, фабрике које нису производиле ништа за војску…

На изложби су такође присуствовали директор Центра за културу Чукарица Миодраг Ракочевић, директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић и в.д. директора Центра за културу Лазаревац Марко Мијушковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *