Два сата сатире – „Данас нам је дивно дно“

Након два сата смеха, колико је за лазаревачку публику вечерас приредио Мићко Љубичић, на публици је по изласку из сале остало само да се преиспита, да ли је заиста све око нас баш такво дно. Могло би се нанизати још безброј питања о тој теми, а и како сам Мићко каже:

„Представа „Данас нам је дивно дно“ је и комедија и трагедија. Публика док гледа представу се смеје и то је комедија, али када изађу са предтаве и схвате да је све то уствари реалност, е онда је доживе као трагедију“, рекао је Мићко пред сам почетак представе.

По његовим речима, представа која се игра од септембра, још увек је посећенија у већим градовима него у неким мањим у унутрашњости, и кроз смех изразио сумњу да у тим мањим местима можда постоје неке локалне власти које нису одушевљене тиме да грађани гледају ову представу.

Представу су заједнички написали Воја Жанетић и Мићко Љубичић, а осим Мићка у представи игра и Срђан Ивановић.

Како је код нас за добру сатиру увек било довољно инспирације, лазаревачка публика није крила одушевљење новом представом Љубичића, првом на тему актуелне политичко – друштвене ситуације, коју је написао од 2000. године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *