Атеље „Сезан“ отворио 46. групну изложбу

Атеље „Сезан“ свечано је отворио 46. групну изложбу полазника ликовне школе у просторијама Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, где је више од 40 младих излагача од 1. разреда основне до 4. разреда средње школе представило своје радове.

Изложбу је отворио академски сликар Владимир Петровић, а потом се деци и њиховим родитељима обратио некадашњи предавач ове школе и наставник ликовне културе Зоран Ерић.

„Изложба представља пресек полугодишњег рада и приказује напредак деце, која развијају не само цртачко, већ и уопштено знање и своју креативност. Коришћено је више техника, од класичних цртачких, до необичних као што су колаж, витраж, ансамблаж, вајање и остале врсте тродимензионалног обликовања. Приказани су и радови који представљају припрему за факултет, а изложба обједињује све оно што се може радити у једној ликовној школи“, рекао је Петровић.

Ликовна школа „Сезан“ обучава младе таленте који желе да се баве цртањем и уводи их у нови свет ликовне културе, креативности и маште, а ови интересанти радови рађени у различитим техникама моћи ће да се погледају до 31. јануара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *