Угаљ скупљи него икада, цео свет га тражи (ВИДЕО)

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић посетио је Лазаревац у оквиру предизборне кампање, где се на платоу испред Рударске чесме обратио присутним грађанима.

Он је истакао да ће у наредном периоду бити урађен аутопут „Вожд Карађорђе“ који ће проћи кроз Лазаревац и спојити га са коридором 10. Истовремено, то ће значити и повољније услове за инвеститоре. Најављено је решавање питања водоснабдевања, као и рекострукција Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ чија ће вредност пројекта бити већа од девет милиона евра.

Рудници се неће затварати, јер је Лазаревац захваљујући њима и изграђен. „Кажу како треба да затворимо ‘Колубару’, да нам не треба, а угаљ је скупљи него икада и цео свет га тражи. Да смо пре неколико месеци послушали неке, где бисмо сада били? Нећемо да затварамо наше руднике, јер се тако понаша одговорна држава. Хоћемо чист ваздух, правићемо филтере и пречистаче. Урадићемо што је више могуће енергетски обновљивих извора, али нећемо да затварамо наше руднике, јер они нам дају и хлеб и живот и ваздух и струју и грејање и све друго“, рекао је Вучић.

Скупу је присуствовао и Александар Шапић, кандидат СНС за градоначелника Београда, који је овом приликом истакао да ће подржати борбу наших суграђана против наркоманије. Биће предложено формирање безбедних зона око школа и вртића и уколико у њима дође до неког кршења закона, казне ће бити вишеструке.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *