У другом пику 445 Ковид позитивних у Лазаревцу

У последња три дана број пацијената који се јављају на преглед у Ковид амбуланте лазаревачког Дома здравља се смањио, рекао је данас на конференцији за медије Др Јован Милојевић директор ДЗ “Др Ђорђе Ковачевић”.

“Повећао се број контролних прегледа, а смањио се број првих прегледа, што значи да се број новооболелох лица се из дана у дан смањује, а то указује на стабилизацију хигијенско – епидемиолошке ситуације”, рекао је он.

Од почетка епидемије, 20. марта, на територији општине Лазаревац до 27. јула укупно је тестирано 1526 лица, а од тога је било позитивних
497, а преминулих је 14. У првом пику евидентирано је 52 позитивна лица и девет преминулих. Од 16.  јуна до 27. евидентирано је 445 позитивних и четворо преминулих, саопштио је епидемиолог др Душан Вујновић. Он је додао да се у Ковид амбулантама и даље на дневном нивоу тестира до 40 лица.

“У последња четири дана забележили смо мањи број прегледа, који је у односу на претходну недељу смањен за 50 посто. Последњих дана на дневном нивоу имамо 83 прегледаних, од тога обично 7 до 8 позитивних”, рекао је др Вујновић.

Једанаест запослених лазаревачког Дома здравља ангажовано је тренутно у привременој Ковид болници у београдској Арени и један специјалиста ургентне медицине у Ургентном центру на испомоћи.  Када је реч о позитивним здравственим радницима њих је осам, четири лекара, три медицинске сестре и једна спремачица.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *