Повратак у дневну политику после скоро 30 година (ВИДЕО)

Тридесет година, након што је био посланик у првом вишестраначком сазиву Скупштине Републике Србије 1990. године, Милета Радојевић ће на предстојећим изборима поново бити кандидат за народног посланика на листи Социјалистичке партије Србије. 

 “Ја сам био и остао социјалиста од првог дана. У Лазаревцу сам био оснивач Социјалистичке партије и први председник, вратио сам се и учинићу напор да помогнем колико год будем могао да будем од користи и Социјалистичкој партији и народу овога краја. Сматрам да је дужност посланика да води рачуна о потребама своје средине”, рекао је Радојевић, гостујући у емисији “Колосек” на телевизији Пруга.

“Много тога се променило од времена када сам био активан у политици па до сада, Колубара је тада била предузеће које је представљало једну целину и са којим је могло да се разговара везано за проблеме који су присутни на подручју где год се Колубара налазила, сада је Колубара постала део јединственог ЕПС-а и много је теже остварити ту комуникацију и радити на решавању проблема на локалном нивоу. Остаје да у сарадњи са локланим заједницама сагледавају сви проблеми који су приситни у животу народа и који су узроковани радом Колубаре, као што је пре свега расељавање…”

Радојевић је додао да је Лазаревац пропустио прилику, када је било много више новца, да развије нове индустријске комплексе који нису везани за експлоатацију угља. 

“Ја мислим да још није касно и да може још много тога да се уради на том пољу. Било би добро да нађе локалне власти међусобно сарађују, да имају јединствен приступ  ка републици и да заборавимо на страначке поделе, јер кад добије народ, добијамо сви”, рекао је Радојевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *