Заплењено око 121 килограм психоактивне супстанце МДМА, један од ухапшених из Лазаревца

После вишемесечног интензивног рада, припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су Н.П. (1979) из Крагујевца, Д.Н. (1986) из Лазаревца, Г.Ј. (1973) држављанина БиХ и У.Ј. (1975) турског држављанина, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и запленили око 121 килограм психоактивне супстанце МДМА.

Полицијски службеници СБПОК су у Баточини, приликом прегледа возила марке „фолксваген пасат“ којим је управљао Н.П., иза сувозачевог седишта пронашли кесу у којој су се налазила четири пакета са више од осам килограма МДМА у виду таблета. 

Након тога, припадници Службе за борбу против организованог криминала су у Београду, у пртљажном делу возила марке „киа соренто“ у коме су се налазили Д.Н. и У.Ј. пронашли пет картонских кутија у којима се налазило 56 пакета са око 113 килограма супстанце МДМА, која је, како се сумња, преузета у Баточини ради даље продаје.

Потом су полицијски службеници Службе за борбу против организованог криминала у Малом Пожаревцу ухапсили Г.Ј. који се терети да је МДМА предао тројици осумњичених ради даље продаје. 

Четворици осумњичених је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити предати Тужилаштву за организовани криминал.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *