Закључци Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац

Штаб за ванредне ситуације ГО Лазаревац на 11. ванредној седници која је одржана 16.03.2020. године на тему спречавање, сузбијање и гашење епидемије COVID-19, а у складу са Наредбом Команданта градског штаба за ванредне ситуације Г-број:82-2145/2020 од 15.03.2020. године донео је:

З А К Љ У Ч К Е

1. Препоручује се лицима преко 65 године и лицима са хроничним здравственим тегобама да не напуштају своје домове током трајања ванредног стања. Наведена лица за помоћ у достављању намирница и лекова, као и за све друге информације могу контактирати општински кол центар на број телефона: 011 -8126-500

2. Грађани са територије ГО Лазаревац који су дошли у Лазаревац након 15.03.2020. године из иностранства дужни су по закону да поштују мере самоизолације које су уведене ванредним стањем.

3. Обавештавају се грађани да је у Складу са Одлуком Секретаријата за привреду градске управе града Београда рад угоститељских објеката на територији ГО Лазаревац (ресторана, кафића, локала, барова и осталих) ограничен на период од 08 до 20 часова.

4. Одлуком надлежних градских секретаријата до даљњег затвара се рад Дневног центра и клуба за старије на територији ГО Лазаревац, прекида се рад свих спортских објеката и објеката предшколских установа.

5. Штаб за ванредне ситуације ГО Лазаревац донео је препоруку o обустави рада Центра за културу, Првог приградског позоришта Лазаревац и Туристичке организације Лазаревац

6. Препоручује се Управи ГО Лазаревац док су на снази мере превенције против корона вируса да се рад са странкама обавља писаним путем или електронским путем, како би се присуство странака у објекту Управе ГО Лазаревац свело на минимум. Истовремено се замољавају грађани да без преке потребе не долaзе у зграду Управе ГО Лазаревац.

7. Препоручује се руководиоцима и директорима установа, институција и јавних предузећа чији је оснивач ГО Лазаревац да запосленима старијим од 60 година и тешких хроничним болесницима омогуће рад од куће.

8. ЈПКП Лазаревац се препоручује да све расположиве ресурсе у што краћем року ангажује на пословима прања улица у Лазаревцу и дезинфекцији улаза у стамбене зграде.

9. Командант штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац наредио је 24 – часовна дежурства и ангажовање повереницима и заменицима повереника цивилне заштите у насељеним местима ГО Лазаревац. Повереници су дужни да Штабу за ванредне ситуације ГО Лазаревац подносе извештај о свом ангажовању до 16 часова.

10. Препоручује се власницима приватних фирми, предузетницима и осталим привредним субјектима да запосленима обезбеде све хигијенско- епидемиолошке мере у циљу спречавања ширења вируса COVID-19, као и да размотре начине да се запосленима који спадају у групу угрожених категорија омогући рад од куће.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *