Укинуте рестрикције воде у Лајковцу

После снижења цене воде за све кориснике, још једна одлична вест за грађане Лајковца из комуналног предузећа: од синоћ су укинуте рестрикције воде уторком и четвртком од поноћи до 5 часова. Ове рестрикције су спровођене како би се у ноћним сатима допунили резервоари и било омогућено нормално водоснабдевање преко дана.

Према обећању Александра Ракића, директора ЈПКП „Лазаревац“, бушењем нових бунара повећани су капацитети воде на извору Пештан у општини Лазаревац. Највише захваљујући томе, али и неутрализацији губитака на мрежи које је направило лајковачко комунално предузеће, укинуте су рестрикције на територији општине Лајковац.

Подсећамо да је Скупштина општине Лајковац, на предлог Јавног предузећа „Градска чистоћа“, на седници одржаној 31. марта донела одлуку да се смањи цена воде свим крајњим корисницима за 10 динара по кубику.

У периоду од 2017. до 2021. године лајковачко ЈП „Градска чистоћа“, које брине о водоводној мрежи, смањивало је губитке воде тако да је у 2021. од ЈПКП Лазаревац било купљено 600.000 кубика мање него пре две године. Истовремено је количина испоручене воде грађанима Лајковца углавном била иста, да би у 2021. била и повећана.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *