У Болници за нефропатију позитивно седам пацијената, пет сестара чека резултате

Др Миодраг Милић директор Специјалне болнице за ендемску нефропатију рекао је да је поред 100 редовних пацијената који се дијализирају у овој установи, од пре две недеље на дијализи још десет пацијената из КБЦ “Драгиша Мишовић”.

“За последњих 12 дана ми смо упутили осам пацијената са сумњом на инфекцију корона вирусом на Инфективну клинику. Од тих осам, два пацијента су преминула, први из Великих Црљена преминуо је у болници у Земуну и други из Лесковца у “Драгише Мишовић”, рекао је Милић додајући да су од осталих пацијената, три у болници “Драгиша Мишовић” и два у “Земуну”, додајући да се пацијенти добро осећају, да су тренутно афебрилни и да је он у контакту са њима и њиховим породицама.

“Што се тиче особља имамо пет сестара, са симптомима, три са одељења и две са хемодијализе које су 7. априла оставиле своје узорке у Covid амбуланти и тренутно се налазе у кућној излоацији, чекајући резлтате. Све су у добром стању, осећају се добро. Једна медицинска сестра којa jе радила на стационару, са нешто тежом клиничком сликом, упућена је у болницу у Панчево јуче и она је добром општем стању, није на респиратору и није животно угрожена”, рекао је Милић.

Он је додао да је почело узорковање и осталих здравствених радника, према епидемиолошким мерама и да се нада са да ће у првој фази сви добро проћи тестирање, а у другој фази и особље и пацијенти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *