У аутобусу на прописној раздаљини

Саобраћајно предузеће „Ластра“ д.о.о. Лазаревац од 8. маја започиње са летњим режимом вожње уз обавезну примену хигијенско-епидемиолошких мера у периоду трајања пандемије корона вируса.

У складу са епидемиолошком ситуацијом и чињеницом да је неопходно спроводити стриктне мере, јавни линијски превоз путника у првој фази биће организован само за запослене уз максимално коришћење расположивог возног парка и што већу фреквентност возила, како би се смањиле гужве на стајалиштима и у самим возилима.

Улазак у возило биће дозвољено само путницима који имају и на правилан начин користе заштитну маску и рукавице, док ће се улазак спроводити на предња врата возила. Врата за улаз и излаз путника биће обележена посебним налепницама, као и седишта и места на поду за стајање због неопходног спречавања блиског контакта, односно поштовање мера социјалног дистанцирања.

Наведене препоруке су у складу са одлукама Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације и ситуацијом на терену, а базни приступи у организацији јавног линијског превоза биће прилагођавани или по потреби мењани.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *