Рад малопродајних објеката у Лазаревцу

У складу са дописом Министарства од 18. 03. 2020. године о одлукама јединица локалне самоуправе којима се забрањује рад привредним субјектима или утврђује посебно радно време, у наставку вам прослеђујемо препоруку Привредне коморе Србије у вези радног времена малопродајних објеката.

Рад малопродајних објеката треба организовати по следећем принципу:

Ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања може се вршити по следећем принципу:

  • Понедељак – субота од 07.00  до 18.00 часова
  • Недељом од 08.00 до 18.00 часова
  • Недељом од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.
  • Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.


Напомена: Малопродајни објекти у Лазаревцу који су намењени искључиво грађанима старијим од 65 година у периоду од 4,00 до 7,00 часова недељом су: DIS Market, Roda, Maxi, Family Đurović – oбјекат у ул. Краља Петра првог бр. 13, STR Part Market – објекат у ул.1300 каплара (300 метара испод „Бека”), STR Part Market – објекат у Јунковцу (центар код Дома културе), Domino Market – објекат у Рудовцима у ул.Аранђеловачки пут бр.2б, Maxi Shop&Go – објекат у Степојевцу.

Трговац може, у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.

Такође, број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на четири квадратна метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености, а у складу са Закључком Владе Број: 53-2581/2020 од 17. марта 2020. године.

У складу са препорукама надлежних епидемиолога и зрдавствених радника, није потребно да здраве особе носе заштитне маске и хигијенске рукавице, те с тим у вези није у надлежности локалне самоуправе да такве обавезе трговцима прописују.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *