ПД ВИС вас води “Пролећу у походе” у суботу 29. априла (ВИДЕО Пруга ТВ)

У организацији Планинарског друштва Вис и Савеза спортова општине Лазаревац, а под покровитељством ГО Лазаревац у суботу 29. априла биће одржана пролећна акција манифестације „Шетамо за здравље – Пратимо годишња доба“ под слоганом „Пролећу у походе“.

Овим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су о предстојећој акцији говорили Члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић, председник ПД „Вис“ Верица Васиљевић и члан Управног одбора ПД „Вис“ Јован Арсенијевић.

Члан Већа Никола Маринковић позвао је све суграђане да се прикључе овој акцији и да у зависности од своје физичке спремности изаберу једну од три стазе које су планиране у оквиру ове акције.

Верица Васиљевић и Јован Арсенијевић испред Планинарског друштва овом приликом су најавили да ће пролећна акција „Шетамо за здравље“ у суботу 29. априла започети као и сваке године окупљањем учесника испред Градске општине Лазаревац у 8 часова, док ће се на шетњу кренути у 9 часова.

И ове године за све учеснике у понуди су три стазе различитих дужина. Стаза „Ловачка кућа“ дужине 10 километара, „Кисела вода“ дужине 15 километара и стаза „Човка“ дужине 20 километара.

Основни циљеви акције су афирмација шетње као физичке активности у улози побољшања и одржавања здравља и подстицање шетње и излетништва као вида одмора и релаксације код свих категорија становништва које се не баве физичком активности.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *