Отварају се пијаца, занатске радње, трговине

Штаб за ванредне ситуације општине Лајковац је данас на дванаестој одржаној седници донео следећe закључке:

1. Одобрава се ЈП „Градска чистоћа“ из Лајковца да отвори зелену пијацу за рад (продају пољопривредних и других производа). Рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце, за тезгом се могу налазити један продавац и један купац. Сва физичка лица, како продавци тако и купци, су у обавези да се придржавају свих превентивних мера заштите (ношење заштитних маски и рукавица)

2. Забрањује се кретање свим грађанима док траје ванредно стање у периоду од 18 часова до 05 часова наредног дана.

3. Налаже се свим радњама које се баве пружањем следећих услуга: сервисне радионице, влуканизерске и аутомеханичарске радње, обућарске и кројачке радње, ауто-плацеви, школе за обуку возача, као и послодавцима из области трговине на мало: књижаре, трговцима техничке робе, трговцима грађевинског материјала и слично да за време трајања ванредног стања ограниче рад својих објеката у периоду од 06 до 17 часова.

Послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитну опрему (маске, рукавице, дезинфекциона средства). Рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце, у малопродајним објектима може бити један потрошач на десет квадратних метара.

4. Дозвољава се грађанима старијим од 65 година да уторком, петком и недељом излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата моћи да искористе у периоду од 18 до 01 часова иза поноћи, највише 600 метара у пречнику од места пребивалишта односно боравишта.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *