Општина Лазаревац издвојила милион динара за самозапошљавање

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и заменик директора Националне службе за запошљавање – филијала Београд  Синиша Кнежевић потписали су данас Споразум о финансирању и реализацији мера активне политике запошљавања предвиђене Локалним акционим планом запошљавања ГО Лазаревац за 2018. годину.

Потписаним споразумом предвиђено је да се за субвенције за самозапошљавање издвоје укупна  средства у износу од 1.818.181,82 динара од чега ће Градска општина Лазаревац преко Савета за привреду, инвестиције и предузетништво издвојити 1.000.000,00 динара, а Национална служба за запошљавање 818.181,82 динара. Средства ће бити додељена незапосленим лицима са територије градске општине Лазаревац са евиденције Националне службе за запошљавање по Јавном позиву који ће бити ускоро расписан.

„ Ово је заједнички пројекат општине Лазаревац и Националне службе за запошљавање који се пре свега односи на незапослена лица са територије наше општине која желе да започну сопствени бизнис“ рекао је Бојан Синђелић председник Градске општине Лазаревац и додао да на овај начин незапослена лица могу конкурисати и остварити право на средства која би им помогла при започињању сопственог бизниса.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *